Garda Civilă spaniolă a arestat 83 de persoane, inclusiv 28 jucători profesioniști de tenis, în urma unei anchete privind aranjarea de meciuri de către o grupare mafiotă armeană, a anunțat joi agenția de poliție a Uniunii Europene, Europol, citată de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Au avut loc 11 percheziții în Spania și au fost confiscați 167.000 de euro cash, împreună cu o pușcă, peste 50 de dispozitive electronice, carduri de credit, 5 mașini de lux și documente. De asemenea, 42 de conturi bancare au fost puse sub sechestru.

Unul dintre cei 28 de jucători de tenis a participat la ultimul US Open. Numele tenismenilor lor nu a fost, deocamdată, dezvăluit.

Investigația a fost demarată în 2017 când Divizia pentru Integritate în Tenis a denunțat activități neregulamentare privind meciuri aranjate în turneele ITF Futures și Challenger, potrivit Europol. Suspecții au mituit jucători profesioniști pentru a obține rezultate dorite în meciuri și au folosit identitățile a mii de cetățeni pentru a paria pe partidele aranjate.

Gruparea infracțională formată din cetățeni armeni s-a folosit de un jucător profesionist de tenis, care a acționat ca punte de legătură între ea și restul rețelei.

După ce mituiau jucătorii, membri ai mafiei armene asistau la meciuri din tribune pentru a se asigura că tenismenii se țineau de cuvânt, și dădeau ordine către alți membri ai rețelei să pună pariuri la nivel național și internațional.