Meteorologii au actualizat informarea de vreme rea și anunță că începând din această după-amiază ninsorile se vor extinde dinspre sud-vest și vor cuprinde treptat sudul, estul și centrul țării. De asemenea, pentru șapte județe din estul țării a fost emisă avertizare cod galben de viscol și strat consistent de zăpadă, începând din această seară și până vineri la ora 12.00.

Cod galbenFoto: ANM

Potrivit meteorologilor, de joi de la ora 16.00 și până vineri la ora 12.00 vor fi ninsori, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte, se va depune un strat nou de zăpadă și, de asemenea, se va înregistra polei.

Precipitațiile se vor extinde dinspre sud-vest și vor cuprinde treptat sudul, estul și centrul țării. În Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei vor fi perioade cu ninsori, în general moderate cantitativ, care vor duce la depunerea unui strat nou de zăpadă, local mai consistent. În Dobrogea și în extremitatea de est a Munteniei vor fi precipitații mixte, favorizând pe spații mici formarea poleiului. De asemenea, vor fi intensificări temporare ale vântului în estul țării și în zona montană înaltă, cu rafale în medie de 50-60 km/h, viscolind sau spulberând zăpada. În prima parte a zilei de vineri vântul se va intensifica și în sudul Olteniei, precum și în Dobrogea.

Totodată, meteorologii au emis joi o atenționare cod galben de viscol, valabilă de la ora 22.00 și până vineri la ora 12.00.

Sunt vizate județele Buzău, Vrancea, Galați, Vaslui, Bacău, Neamț și Iași, unde va fi viscol și se va depune un strat consistent de zăpadă.

Meteorologii spun că în aceste județe în cursul nopții de joi spre vineri și vineri dimineață vor fi ninsori care vor duce la depunerea unui nou strat de zăpadă consistent, iar vântul se va intensifica, temporar cu rafale de 60-65 km/h, viscolind sau spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

Prognoza pentru București - temperaturile vor scădea spre -3 grade

În Capitală, vremea va fi în general închisă. Va ninge în orele serii și pe parcursul nopții de joi spre vineri, temporar ninsoarea va fi moderată cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă a cărui grosime va fi în medie de 12-16 centimetri. Vântul va sufla slab și moderat, cu viteze ce vor atinge 30-40 km/h în cursul serii și primele ore ale nopții. Temperatura va scădea treptat spre -3...-2 grade vineri dimineață.

Vineri, cerul va fi noros, trecător va mai ninge slab, dar grosimea stratului de zăpadă nou depus va fi nesemnificativă. Vântul va sufla slab și moderat, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad.