Pompierii din Dej au spart gheața pe aproape 10 metri pentru a salva, miercuri, la un câine care a încercat să traverseze râul Someș, în zona localității Petrești, pe gheață, dar pojghița s-a spart și animalul a rămas captiv în golul creat.

Salvare caineFoto: ISU Cluj

Pompierii dejeni au reușit să scoată câinele unei familii, după ce animalul a rămas captiv în gheața ce s-a format pe apa râului Someș, în dreptul localității Petrești.

Cel mai probabil, gheața a cedat în momentul când animalul a încercat să traverseze râul, și câinele a fost prins în golul creat.

„Oamenii de la casele din apropiere au auzit schelălăitul câinelui și au încercat să ajungă la el folosind o barcă de agrement (gonflabilă). Barca de o persoană s-a spart la contactul cu gheața tăioasă și numai o minune a făcut ca persoana din barcă să poată ieși la mal. Folosind barca de salvare, militarii au reușit să spargă cu lopețile gheața pe o distanță de circa 10 metri și să ajungă în apropierea câinelui, care începea deja să prezinte semne de epuizare”, au transmis reprezentanții ISU Cluj.

Pompierii militari au reușit să elibereze câinele dintre sloiuri, l-au adus la mal și i-au făcut masaj pentru a-l încălzi.