Noul ambasador al Israelului în România, David Saranga, sosește joi la București, ocazie cu care Ministerul israelian de Externe a publicat un videoclip în care noul șef al misiunii diplomatice își prezintă, pe scurt, în limba română, cariera diplomatică, începută în urmă cu 20 de ani în țara noastră.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Este o mare bucurie să mă întorc în România, țară cu care Israelul are o relație neîntreruptă și ascendentă încă de la înființarea statului evreu”, spune David Saranga, în videoclip.

„Mă întorc în România, țară de care, de fapt, nu m-am despărțit niciodată”, mai spune David Saranga, care adaugă că în Israel trăiesc 400.000 de evrei de origine română „integrați perfect în toate domeniile”.

Saranga, născut în Tel Aviv, a fost în trecut consul pentru diplomație publică iar în ultimii ani consilier diplomatic al președintelui Israelului. „Punctele mele de reper în cariera mea diplomatică sunt România, Spania, Statele Unite și Uniunea Europeană”, adaugă acesta.

După ce va ateriza la București, David Saranga va merge direct la Memorialul Victimelor Holocaustului, pentru a depune o coroană de flori în memoria celor 400.000 de evrei care au pierit în timpul Holocaustului din România și pentru a rosti Kaddish, o rugăciune pentru omagierea lor, precizează Ambasada Israelului la București.