Organizatorul noului miting al diasporei, anunțat pentru 10 august în Piața Victoriei, estimează un număr de 250.000 de participanți, a declarat viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu. El a precizat că până la acest moment sunt îndeplinite toate criteriile pentru avizarea manifestației.

Mitingul diasporei 15Foto: Hotnews

"Și ieri s-a luat în calcul solicitarea numitului Tommy Tomescu, depusă în luna noiembrie 2018, prin care acesta înțelege să obțină autorizația pentru data de 10 august 2019, în vederea organizării unei adunări publice, care vizează zona din Piața Victoriei, iar dumnealui estimează un număr de 250.000 de participanți. Am stabilit de comun acord care sunt obligațiile pe care trebuie să le îndeplinească organizatorul pentru această manifestație și ce măsuri vom lua noi pentru ca evenimentul să asigure siguranța participanților”, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, Aurelian Bădulescu.

Potrivit viceprimarului Capitalei, până la acest moment sunt întrunite condițiile pentru organizarea manifestației.

"Pe 11 februarie, dumnealui va trebui să revină la sediul PMB, unde, în funcție de decizia Comisiei, va primi avizul sau refuzul. Până la acest moment acesta întrunește toate elementele și spune că va îndeplini toate obligațiile astfel încât nu cred că va exista un impediment pentru avizarea evenimentului”, a mai declarat Bădulescu.

Tommy Tomescu, cel care vrea să organizeze "Mitingul Diasporei" din 2019, este un român stabilit de mai mulți ani în Marea Britanie, unde este medic stomatolog. El este prim-vicepreședinte al Consiliului Românilor de Pretutindeni. Cererea de organizare a noului miting al diasporei a fost depusă la Primăria Capitalei de Grupul "Diaspora pentru România" și este semnată de Tommy Tomescu.

Înaintea mitingul diasporei din 10 august 2018, marcat de violențe între protestatari și jandarmi, care au intervenit în forță pentru dispersarea manifestanților, Primăria Capitalei a anunțat că evenimentul a rămas fără organizator. De altfel, organizatorul mitingului, Emanuel Cioacă, preşedintele Federaţiei Românilor de Pretutindeni, spunea atunci că nu îşi asumă protestul din 10 august, pentru că nu a semnat niciun protocol cu Primăria Capitalei, deoarece instituţia nu i-a transmis prin e-mail documentul.