Președintele UDMR, Kelemen Hunor, și-a depus, marți, candidatura pentru un nou mandat la Congresul Uniunii, care va avea loc la Cluj-Napoca în a doua parte a lunii februarie, relatează Mediafax.

Kelemen HunorFoto: Agerpres

Potrivit unui comunicat al UDMR transmis, marți, sub conducerea lui Kelemen Hunor în ultimii opt ani, Uniunea a reușit să ajungă la conturarea unei poziții unitare în privința aspectelor importante și a reușit să aibă sprijinul necesar pentru punerea în aplicare a unor decizii importante, astfel că el va candida pentru un nou mandat.

”Președintele UDMR, Kelemen Hunor, candidează pentru un nou mandat de patru ani la conducerea Uniunii. Congresul Uniunii se va desfășura în perioada 22-23 februarie 2019, la BT Arena din Cluj Napoca, eveniment la care sunt așteptați peste 1000 de participanți - delegați și invitați din țară și din străinătate. Președintele Kelemen Hunor a subliniat faptul că, experiența acumulată în ultimii opt ani de când se află la conducerea UDMR, îi oferă șansa de a face față cu încredere unui nou mandat. Sub conducerea sa, în ultimii opt ani, Uniunea a reușit să ajungă la conturarea unei poziții unitare în privința aspectelor importante și, astfel, a reușit să aibă sprijinul necesar pentru punerea în aplicare a unor decizii importante”, se arată în documentul citat.

Liderul UDMR a subliniat, în comunicat, că scopul său nu este funcția, rolul fiind acela de a construia ”o Uniune echilibrată și puternică”.

”Este inevitabil ca în Transilvania, găsirea unui partener de dialog să se materializeze fără acceptarea unui compromis. Aceasta este și va rămâne o condiție inevitabilă a politicii minoritare, a consolidării comunității. Au trecut 100 de ani în România, iar la scară istorică obiectivul este ca în următorii 100 de ani să existe în această țară o comunitate maghiară puternică, competitivă și de succes, care să își poată păstra identitatea pe pământul natal. Este responsabilitatea noastră să creăm o viziune pentru viitor. Aceasta este cea mai importantă sarcină a Congresului din februarie”, a menționat Kelemen.