​Un orădean cu mai multe condamnări la activ pentru viol și tentativă de viol a fost arestat din nou după ce a agresat sexual o tânără de 19 ani. Eliberat din penitenciar înainte de termen, în baza recursului compensatoriu, bărbatul a recidivat după două luni. Cea mai recentă condamnare este din 2015, victima fiind o adolescentă de 16 ani.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni de Poliţia Județeană Bihor, bărbatul, în vârstă de 36 de ani, a agresat sexual o tânără de 19 ani din Valea lui Mihai. Incidentul a avut loc în noaptea de 24 spre 25 decembrie, pe strada Olimpiadei din Oradea. "Venind din spate, acesta ar fi împins-o pe tânără la perete şi ar fi atins-o în zonele intime", spune Poliția.

El a fost prins două săptămâni mai târziu, respectiv sâmbătă, a fost reținut pentru 24 de ore, iar duminică a fost dus la Judecătoria Oradea, unde magistrații au emis pe numele lui un mandat de arestare pentru 30 de zile. Bărbatul a fost încarcerat în Arestul Poliţiei Bihor, conform Poliției.

Bărbatul are mai multe condamnări, cel puţin cinci fiind pentru viol, tentativă de viol şi agresiune sexuală, dar și tâlhărie şi furt, scrie ebihoreanul.ro. Ultima condamnare a fost în 2015, după ce a încercat să violeze o adolescentă de 16 ani, în cartierul Nufărul. El a fost eliberat recent, în octombrie 2018, în baza recursului compensatoriu, după ce a executat 1346 din cele 1621 de zile de închisoare la care a fost condamnat.