Un ieșean de 25 de ani a primit o amendă penală de peste 20.000 de lei în urma unei sentinţe pronunţate de Judecătoria Iaşi. El a fost găsit vinovat de tăinuire după ce a fost de acord să cumpere 80 de telefoane mobile de ultimă generaţie despre care ştia că erau furate. Telefoanele fuseseră furate dintr-un magazin Altex din Vaslui, apoi vândute de ieșean, care are o casă de amanet, scrie Ziarul de Iași.

SmartphoneFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

George Bogdan Paraschiv, un ieşean de 25 de ani, a primit o amendă penală de 22.000 de lei, în urma unei sentinţe pronunţate recent de Judecătoria Iaşi.

Acuzaţiile aduse lui Paraschiv se trag dintr-o faptă de furt comisă de trei indivizi, în februarie 2016, la Vaslui. Hoţii au spart magazinul Altex din localitate şi au furat nu mai puţin de 92 de telefoane mobile dintre cele mai scumpe. După câteva zile, Paraschiv a cerut casei de amanet pe care o deţinea un împrumut de 30.000 de lei, pentru a cumpăra o mare parte din telefoane. Tranzacţia a avut loc pe şoseaua de centură a Iaşiului, acolo unde hoţii s-au întâlnit cu Paraschiv şi cu un angajat al casei de amanet a acestuia. Ulterior, celularele au fost depozitate fie în sediul firmei de amanet, fie la proprietatea lui Paraschiv.

Până ca autorităţile să intre pe fir, Paraschiv a vândut 67 de telefoane mobile, doar 13 fiind găsite la percheziţii şi restituite magazinului Altex.

"Cunoaşterea de către inculpat a provenienţei ilicite a telefoanelor mobile resultă din diferite împrejurări de fapt, cum ar fi: clandestinitatea vânzării (deşi era administrator al unei case de amanet a vândut în mod clandestin bunurile, respectiv pe site de vânzări online fără documente fiscale), preţul exagerat de redus cu care este oferit spre vânzare, precum şi imposibilitatea evidentă ca făptuitorul să deţină in mod legal respectivul bun (nu avea acte de provenienţă)", au precizat judecătorii ieşeni.