Oficialii din Marea Britanie și de la Bruxelles discută posibilitatea amânării ieșirii oficiale a Regatului din Uniunea Europeană, programată pentru 29 martie, scenariul fiind dezbătut în contextul în care există temeri că acordul Brexit nu va fi aprobat până la adata respectivă, relatează Telegraph, citând surse.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cotidianul britanic citează trei surse UE potrivit cărora oficialii de la Londra tatonează terenul în ceea ce privește posibilitatea extinderii Articolului 50.

Întrebat în legătură cu acest scenariu, un purtător de cuvânt al premierului Theresa May a precizat pentru Reuters că ”Premierul a spus mereu că vom ieși din UE pe 29 martie și nu vom extinde art. 50”.

Soarta acordului Brexit este incertă în condițiile în care votul din Parlament a fost deja amânat de mai multe ori în absența unei majorități parlamentare care să sprijine acest document aprobat deja de liderii UE. Cabinetul May ar fi programat votul din Camera comunelor pentru 15 ianuarie.

Oamenii de afaceri și investitorii se tem că ieșirea din UE fără niciun acord va avea efecte nefaste asupra comerțului și piețelor financiare, Marea Britanie riscând să își piardă statutul de a cincea mare economie a lumii.