Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretele privind noii miniștri interimari: Rovana Plumb va conduce ministerul Transporturilor, iar Eugen Teodorovici pe cel al Dezvoltării Regionale.

Iohannis si DancilaFoto: Captura Privesc.eu

În cursul zilei de luni, premierul Viorica Dăncilă i-a trimis președintelui Klaus Iohannis propunerile de interimari la ministerele Transporturi și Dezvoltare Regională, Rovana Plumb și Eugen Teodorovici.

Dăncilă a argumentat că dorește să fie asigurată continuitatea activității în cele două domenii, și în contextul preluării președinției Consiliului UE. Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a fost propus pentru asigurarea interimatului la ministerul Transporturilor, iar ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, pentru preluarea interimatului la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Guvernul așteaptă în continuare motivarea președintelui României cu privire la refuzul pentru propunerile înaintate anterior de numire a miniștrilor Transporturilor și Dezvoltării, așa cum prevede Constituția României și cum precizează deciziile Curții Constituționale, se mai arată într-un comunicat al Guvernului.

Președintele Klaus Iohannis a precizat vineri că refuză numirile Olguței Vasilescu și a lui Mircea Drăghici, la Dezvoltare, respectiv Transporturi, precizând că argumentele sale sunt de legalitate și de oportunitate. ”Voi refuza propunerile formulate de prim-ministru fiindcă avem și argumente de legalitate, dar și de oportunitate. Până la mijlocul săptămânii viitoare voi da publicității motivele pentru care voi refuza”, a afirmat președintele.

Anunțul șefului statului a venit la o zi după ce a semnat decretele prin care se constată vacantarea funcțiilor de membri ai Guvernului prin demisia lui Paul Stănescu, la ministerul Dezvoltării și Lucian Șova, la ministerul Transporturilor.