Un bărbat de 33 de ani din Alba a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, după ce a accesat contul de Facebook al iubitei sale. El este acuzat că a copiat din Messenger discuţii private ale tinerei, pe care le-a postat, ulterior, pe pagina de Facebook a acesteia şi le-a transmis altor utilizatori ai reţelei, scrie Alba24.

FacebookFoto: Pexels

Bărbatul este judecat pentru acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice şi transfer neautorizat de date informatice. El a fost condamnat de Tribunalul Alba la doi ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, hotărârea instanței nefiind definitivă.

Bărbatul, în vârstă de 33 de ani, este acuzat că a intrat în contul de Messenger al prietenei sale, de unde a copiat discuţii private purtate cu alte persoane și pe care le-a postat, ulterior, pe pagina de Facebook a tinerei şi le-a transmis altor utilizatori ai reţelei. Potrivit documentelor de la dosar, el ar fi încercat astfel să se răzbune pe tânără, pe care o bănuia că avea o altă relaţie.

Bărbatul a accesat, fără drept, în patru rânduri contul Facebook al tinerei, iar în alte două situaţii a modificat parola acesteia.

Dosarul a fost instrumentat de procurori DIICOT Alba Iulia, în colaborare cu poliţişti de la BCCO.

”În declaraţia dată în faţa organelor de urmărire penală, inculpatul a recunoscut săvârşirea faptelor reţinute în sarcina sa. Acesta a declarat că, din cauza faptului că persoana vătămată îl evita constant şi nu-i spunea adevărul cu privire la situaţia ei, în sensul că ar fi avut şi o altă relaţie în afară de prietenia cu el, a devenit foarte gelos”, notează procurorii.

Pe durata termenului de supraveghere, bărbatul va presta 60 zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria comunei Galda de Jos sau la Primăria comunei Cricău. Dosarul a intrat pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia, care va pronunţa decizia definitivă.