Vreme rece în majoritatea zonelor țării, în următoarele două săptămâni

de Redactia     HotNews.ro
Luni, 7 ianuarie 2019, 14:11 Actualitate | Esenţial


poiana brasov
Foto: Facebook
Vremea va fi rece în următoarele zile, cu temperaturi maxime cuprinse între -2 și -4 grade, în majoritatea zonelor țării, după care în perioada 9 - 12 ianuarie se va încălzi ușor, iar media temperaturilor se va situa între 0 și 2 grade, potrivit meteorologilor.

Prognoza meteo pentru perioada 7 -20 ianuarie dată publicității de Administrația Națională de Meteorologie:

Banat

Până în 12 ianuarie, vremea va fi rece, cu medii ale maximelor cuprinse între -2 și 0 grade, exceptând ziua de 9 ianuarie, când media acestora se va situa în jurul valorii de 2 grade. Apoi, valorile termice diurne vor fi în creștere ușoară și treptată, de la o medie de 2-3 grade, spre o medie de 4-5 grade în ultimele zile ale intervalului, fiind apropiate de cele specifice perioadei de referință. Temperaturile nocturne vor fi negative de-a lungul celor două săptămâni și se vor situa, în medie, între -5 și -2 grade, mai puțin în noaptea de 7 spre 8 ianuarie, când vor tinde spre pragul de ger, o medie în jurul a -10 grade.
Precipitații, în general slabe cantitativ, cu caracter temporar, se vor semnala în perioada 8 - 14 ianuarie, apoi vor fi posibile doar pe spații mici și trecător.

Crișana

Până în jurul datei de 14 ianuarie, vremea va fi rece, cu medii ale maximelor cuprinse între -3 și 0 grade, exceptând zilele de 9 și 13 ianuarie, când media acestora se va situa în jurul valorii de 2 grade. Apoi, valorile termice diurne vor fi în creștere ușoară și treptată ,spre o medie de 3-4 grade în ultimele zile ale intervalului, apropiindu-se de cele specifice perioadei de referință. Temperaturile minime vor fi negative de-a lungul celor două săptămâni și se vor situa, în medie regională, între -5 și -2 grade, mai puțin în noaptea de 7 spre 8 ianuarie, când vor tinde spre pragul de ger, o medie în jurul a -10 grade.
Precipitații, în general slabe cantitativ, cu caracter temporar se vor semnala în perioada 8 - 14 ianuarie, apoi vor fi posibile doar pe spații mici și trecător.

Transilvania

Vremea va fi rece în următoarele două zile, cu temperaturi maxime, în medie regională, în jurul a -4 grade, dar în 9 ianuarie acestea vor fi în creștere spre medii de 0-1 grade. Apoi, până pe 11 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea din nou spre o medie de -4 grade. În perioada 13 - 17 ianuarie, media regională a maximelor se va situa între -2 și 0 grade, cu o ușoară tendință de creștere, în ultimele zile ale intervalului, spre o medie de 1-2 grade. Temperaturile nocturne vor fi negative de-a lungul celor două săptămâni și se vor situa în medie între -8 și -5 grade, exceptând nopțile de 8 și 9 ianuarie când acestea se vor situa și
sub pragul de ger, în medie între -14 și -10 grade.

În zilele 9 și 10 ianuarie, vor fi precipitații, posibil moderate cantitativ, dar cu caracter local și temporar și în perioada 11 - 15 ianuarie, în timp ce în restul intervalului acestea pot apărea doar izolat și trecător.

Maramureș

Vremea va fi rece în primele două zile, cu temperaturi maxime, în medie regională, de -6...-5 grade, dar în zilele de 9 și 10 ianuarie acestea vor fi în creștere spre medii de 0 grade. În 11 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea din nou spre o medie de -4 grade, după care, în perioada 12 - 17 ianuarie, media acestora se va situa între -2 și 0 grade și abia spre finalul intervalului vor avea o ușoară tendință de creștere, spre o medie de 1-2 grade. Temperaturile nocturne vor fi negative de-a lungul celor două săptămâni și se vor situa, în medie regională, între -7 și -4 grade, exceptând noaptea de 7 spre 8 ianuarie, când acestea se vor situa și sub pragul de ger, în medie spre -14 grade. Precipitații, în general slabe cantitativ, se vor semnala cu caracter local și temporar, în cea mai mare parte a intervalului.

Moldova

Vremea va fi rece în următoarele două zile, cu temperaturi maxime, în medie regională, în jurul a -4 grade, dar în data de 9 ianuarie acestea vor fi în creștere spre medii de 0 grade. Apoi, până pe 11 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea din nou spre o medie de -4 grade. În perioada 12 - 17 ianuarie, media maximelor se va situa în jurul valorii de 0 grade, cu o ușoară tendință de creștere în ultimele zile ale intervalului, spre o medie de 1-2 grade. Temperaturile minime vor fi negative în următoarele două săptămâni și se vor situa în medie între -8 și -4 grade, exceptând nopțile de 8 și 9 ianuarie, când acestea vor tinde spre
pragul de ger, o medie în jurul a -10 grade. În zilele 9 și 10 ianuarie, vor fi precipitații, local moderate cantitativ, în timp ce în restul intervalului acestea pot apărea doar izolat și trecător.

Dobrogea

Vremea va fi rece în primele două zile, cu temperaturi maxime, în medie regională, în jurul a -2 grade, după care în zilele de 9 și 10 ianuarie se va încălzi, iar media acestora va crește spre 4 grade. Pe 11 și 12 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea din nou spre medii de 0...2 grade, apoi vor avea o ușoară tendință de creștere spre o medie de 4-5 grade, fiind apropiate de cele specifice perioadei. Temperaturile nocturne vor fi preponderent negative de-a lungul celor două săptămâni și se vor situa, în medie regională, între -4 și 0 grade, exceptând nopțile de 8 și 9 ianuarie, când acestea vor tinde spre o medie în jurul a -6 grade.
În zilele 9 și 10 ianuarie, vor fi precipitații, local moderate cantitativ, în timp ce în restul intervalului acestea pot apărea doar trecător.

Muntenia

În primele două zile de prognoză, vremea va fi rece, cu o medie regională a temperaturilor maxime în jurul a -2 grade, după care pe 9 și 10 ianuarie media acestora va crește ușor spre 2 grade. În 11 și 12 ianuarie, valorile termice maxime vor fi în jurul unei medii de 0 grade, apoi, până la sfârșitul intervalului, vor avea o tendință de creștere treptată, de la 2 spre 4 grade. Temperaturile minime vor fi negative de-a lungul celor două săptămâni și se vor situa, în medie regională, între -7 și -3 grade, exceptând nopțile de 8 și 9 ianuarie, când valorile nocturne vor tinde spre o medie în jurul a -9 grade.

În zilele de 9 și 10 ianuarie, vor fi precipitații, local moderate cantitativ în 9 ianuarie, în timp ce în restul intervalului acestea pot apărea doar trecător.

Oltenia

Vremea va fi rece în primele două zile, cu temperaturi maxime, în medie regională, în jurul a -2 grade, după care în perioada 9 - 12 ianuarie se va încălzi ușor, iar media acestora se va situa între 0 și 2 grade. Tendința de creștere ușoară și treptată a valorilor termice diurne se va menține până la finalul intervalului, când se vor situa în jur de 4 grade. Temperaturile nocturne vor fi negative de-a lungul celor două săptămâni și se vor situa în medie între -6 și -2 grade, exceptând nopțile de 8 și 9 ianuarie, când vor tinde spre o medie de -10 grade, respectiv -8 grade.

În 9 ianuarie vor fi precipitații, local moderate cantitativ, în timp ce în restul intervalului acestea vor apărea doar trecător și pe arii restrânse.

La munte

Vremea va fi rece, cu o medie regională a temperaturilor maxime ce va fi cuprinsă între -8 și -4 grade, exceptând zilele de 7 și 8 ianuarie, când media va fi de -12...-10 grade, precum și în ultimele zile, când se vor înregistra valori termice diurne în medie în jurul a -2 grade. Majoritatea nopților vor fi geroase, cu medii ale minimelor ce vor oscila între -12 și -8 grade, mai puțin noaptea de 7 spre 8 ianuarie, când media va tinde spre -16 grade. Temporar vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, în cea mai mare parte a intervalului, dar pe arii mai extinse în perioada 9 - 15 ianuarie.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

824 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by