Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii are pe ordinea de zi a ședinței de luni propunerea de prelungire a delegării Ancăi Jurma în funcția de procuror-șef interimar al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), transmite Mediafax.

Anca JurmaFoto: Facebook/ Anca Jurma

"Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind propunerea de delegare în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a doamnei procuror Jurma Anca", este primul punct de pe ordinea de zi a ședinței Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, programată să înceapă la ora 13.00.

În iulie 2018, Anca Jurma a fost delegată de către procurorul general Augustin Lazăr pentru interimatul la şefia DNA. Ea deţinuse înainte două mandate de şef al serviciului de cooperare internaţională, ulterior fiind consiliera Laurei Codruţa Kovesi, însă nu instrumentase dosare penale de mai bine de 10 ani.

Propunerea de prelungire a mandatului interimar pe care Anca Jurma îl are la conducerea DNA vine în condițiile în care ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că i-a trimis din nou președintelui propunerile de numire a celor cinci procurori în funcții de conducere la parchete, printre care și Adina Florea pentru funcția de procuror-șef DNA.

Ulterior, președintele Klaus Iohannis a declarat că aceste numiri se află încă în analiza departamentului de resort din cadrul Administrației Prezidențiale, prin urmare o decizie încă nu a fost luată în ceea ce privește fostul post al Laurei Codruța Kovesi.

Este a doua oară când Adina Florea este propusă la conducerea Direcției Naționale Anticorupție, șeful statului respingând-o prima dată.

Actualmente, Adina Florea este procuror-şef adjunct al Secției de anchetare a magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, printre dosarele pe care le instrumentează numărându-se și cel în care fostul parlamentar Sebastian Ghiță a denunțat-o pe Laura Codruța Kovesi, susținând că aceasta i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea lui Nicolae Popa din Indonezia.