Un avion în care se aflau 182 de pasageri, care zbura de la Londra la Salonic, a aterizat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Timișoara din cauza ninsorii puternice care a determinat închiderea aeroportului din Salonic, transmite corespondentul Mediafax.

Aeronava RyanairFoto: Ryanair

Potrivit reprezentanților Aeroportului Internațional Timișoara, este vorba de cursa Ryanair de la Londra Stansted la Salonic, care a aterizat la Timișoara, în noaptea de vineri spre sâmbătă, din cauza condițiilor meteo nefavorabile de pe aeroportul Salonic.

Concret, în urma ninsorii puternice, aeroportul a fost închis.

“Cei 182 de pasageri au fost debarcați în aerogară, primind asistență din partea reprezentanților companiei aeriene. Deoarece condițiile meteo de pe aeroportul de destinație nu se îmbunătățeau, reprezentanții companiei le-au oferit varianta de a pleca cu autocarele spre Grecia. Peste 100 pasageri au plecat cu autocarele, însă 71 de persoane au refuzat și au rămas în aerogară, în zona sosiri externe, protestând față de această situație. Reprezentanții Aeroportului Timișoara au oferit pasagerilor tot sprijinul pentru a aștepta în mod civilizat rezolvarea situației”, a informat Aeroportul Internațional Timișoara.

În cursul zilei de sâmbătă, compania aeriană grecească Aegean va trimite o cursă specială la Timișoara pentru a prelua pasagerii rămași. Zborul este estimat să sosească în jurul orei 14.00, astfel încât pasagerii nu vor mai fi cazați la hotel, ei vor rămâne în aeroport până la sosirea cursei care îi va transporta la destinație.