Parchetul General cere, pe Facebook, ajutorul cetățenilor în cazul nou-născutei găsite moarte, pe 30 de decembrie, pe banda de sortare a gunoaielor de la o unitate de profil din localitatea ilfoveană, Dragomirești Vale.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Din primele cercetări a rezultat că la data de 30.12.2018, în jurul orelor 1930, angajați ai unei societăți de sortare deșeuri menajere, cu punctul de lucru în localitatea Dragomirești Vale, jud. Ilfov, au găsit pe banda de sortare cadavrul unui nou născut. Deșeurile menajere între care a fost găsit cadavrul au fost colectate, în cursul zilei de 30.12.2018, de pe raza sectorului 1, din mun. București”, spune sursa citată.

Constatările preliminare ale medicului legist sunt în sensul că nou-născutul provine dintr-o naștere la termen, care nu a fost asistată medical și prezintă leziuni traumatice complexe produse prin lovire cu/sau/și de corpuri și planuri dure, potrivit procurorilor.

În acest dosar se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor, în vederea identificării şi prinderii autorului faptei.

Având în vedere aria mare (raza sectorului 1 București) unde ar fi putut fi abandonat nou-născutul, în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor necesare soluționării cauzei și al identificării autoarei faptei, vă solicităm sprijinul în mediatizarea cauzei. Pe această cale, rugăm cetățenii care cunosc detalii care ar putea să conducă la identificarea familiei nou-născutului să sune la 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliție.