Fiul imamului Abu Hamza care a fost condamnat pentru terorism în SUA, Imran Mostafa Kamel, a fost arestat pentru deținerea ilegală de arme, fiind implicat într-un incident care ar avea legătură cu uciderea românul Tudor Simionov, fostul canotor al clubului Dinamo, la intrarea într-un bar.

Abu HamzaFoto: JihadWatch

Românul, în vârstă de 33 de ani, lucra la un bar de noapte și a fost ucis cu o lovitură de cuțit după ce un grup de indivizi au încercat să intre în local.

Imran Mostafa Kamel, 26 ani, a fost arestat de poliția britanică fiind acuzat de deținerea ilegală de arme de foc cu scopul de a crea teamă și de a amenința, scrie Sky News.

Arestarea acestuia a venit la scurt timp după incidentul de la Fountain House din Park Lane, Westminster, unde românul Tudor Simionov a fost înjunghiat mortal, marți, în jurul orei 5.36.

Scotland Yard a precizat că incidentul care îl vizează pe Kamel s-a petrecut la aceeași oră, la aceeași adresă, deși acuzațiile ce i-au fost aduse nu sunt legate direct de moartea românului.

Doi dintre colegii lui Simionov, de 29 și 37 de ani, dar și o femeie de 29 de ani au fost înjunghiați, însă rănile lor nu le pun viața în pericol.

Imran Mostafa Kamel rămâne în custodie și va fi prezentat în fața instanței.

Tatăl său, Hamza, a fost găsit vinovat pentru infracțiuni de terorism în Marea Britanie și SUA, unde, de altfel, a fost condamnat la închisoare pe viață, fiind într-un penitenciar de maximă securitate.