Senatorul PNL Florin Cîțu își continuă disputa pe Facebook cu ministrul Finanțelor și califică drept "ieșire de spital" și "incredibil de violentă" propunerea acestuia de a schimba legea astfel încât presa să poată fi amendată.

HotNews.roFoto: Hotnews

Senatorul liberal scrie, joi, pe Facebook, că, după ce a vrut să limiteze dreptul la muncă, Teodorovici vrea acum "să pună botniță presei".

"Deși nu se grăbește cu bugetul pentru 2019, Eugen Teodorovici are o reacție deplasată legat de un subiect extrem de delicat", afirmă Cîțu.

El susține că, în loc să amenințe presa, Eugen Teodorovici ar trebui să facă două lucruri - să dea acces opoziției să verifice veridicitatea execuției bugetare pentru 2018 și "să nu mai dea ordonanțe, OUG 90/2017 și OUG 114/2018, prin care să se protejeze de abateri, nereguli și măsluiri ale datelor oficiale", iar "informațiile pe care le prezintă public să fie adevărate sub obligația răspunderii penale".

"După această <> a lui Eugen Teodorvici, și au mai fost și altele în acest an, rămâne o singură întrebare legitimă: de unde știa Darius Valcov cu o lună înainte de publicarea OFICIALĂ a execuției bugetare cifrele deficitului bugetar pentru 2018? Datele sunt secret de serviciu până la data publicării lor. Alo, procuratură generală?!", adaugă Florin Cîțu.

Darius Vâlcov a scris pe Facebook, luni seară, că deficitul pe 2018 este de 2,92%.

A doua zi, Florin Cîțu a susținut că are informații că Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă, le-ar cere angajaților din Ministerul Finanțelor să măsluiască datele privind execuția bugetului, astfel încât execuția finală să arate exact așa cum a anunțat el, adică sub 3%. Cîțu i-a cerut ministrului Eugen Teodorovici ca o echipă de experți ai opoziției să verifice corectitudinea execuției bugetare și a spus că va informa EUROSTAT despre maniupularea indicatorilor economici în România, în scopul manipulării piețelor de capital, financiare și bancare.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a reacționat spunând că declaraţia lui Cîţu este "o bazaconie totală şi o imbecilitate" și că va propune schimbarea legii astfel încât presa să poată fi amendată dacă nu verifică „înainte informaţiile şi pe urmă să le publice”.