UPDATE 15:25 Traficul rutier este foarte intens pe DN1, formându-se coloane de maşini în zona mai multor stațiuni, anunță Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova. Pe DN 1A se circulă cu 30-40 de kilometri pe oră către București, potrivit agenției Mediafax.

Trafic blocat in CapitalăFoto: AGERPRES

Potrivit IPJ Prahova, pe DN 1, în zona montană, traficul este intens în ambele direcții.

Coloane de maşini s-au format în zona stațiunilor Sinaia, Bușteni, Predeal și Bușteni.

Polițiștii intervin pentru fluidizarea traficului.

Pe DN1A se circulă cu 30-40 de kilometri pe oră către București

Măsurile anunțate de Poliție

Peste 1.400 de poliţişti cu 270 de radare acţionează, miercuri, la intrările şi ieşirile din marile orașe, pe Valea Prahovei sau în staţiunile montane "pentru a-i tempera" pe "vitezomani", potrivit comisarului şef George Grigore, directorul adjunct al Direcţiei Rutiere din Poliţia Română.

El a spus că un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al MAI va supraveghea circulaţia pe Valea Prahovei.

"Ne aşteptăm la intensificarea traficului după orele după-amiezii, foarte mulţi dintre concetăţenii noştri se vor întoarce către case din locurile unde şi-au petrecut sărbătorile (...). Astăzi, pe Valea Prahovei, vom avea o supraveghere din elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne, în care se află un ofiţer de Poliţie rutieră, care va coordona echipajele aflate la sol", a precizat Grigore, citat de Agerpres.

CITEȘTE ȘI:Coloană de mașini pe cinci kilometri pe drumul spre Poiana Brașov. Turiștii, sfătuiți să ia autobuzul