În primele trei zile ale anului, temperaturile vor fi cuprinse între de 2 și 4 grade în majoritatea zonelor țării, după care va urma o răcire a vremii, până în 8 ianuarie. Până la jumătatea lunii, vor fi condiții de ninsoare aproape zilnic, potrivit prognozei meteo pentru următoarele două săptămâni.

HotNews.roFoto: Hotnews

Prognoza anunanță de Administrația Națională de Meteorologie pentru perioada 31 decembrie - 13 ianuarie:

Banat

În primele trei zile ale anului, media temperaturilor maxime va avea variații între 3 și 5 grade, apoi va scădea, astfel că între 3 și 7 ianuarie se va situa între -2 și 0 grade. În 8 ianuarie, vremea se va încălzi ușor, iar până la jumătatea lunii valorile termice diurne se vor menține peste pragul de îngheț. Temperaturile minime vor fi în scădere, de la o medie de 1 grad în prima zi, până în jurul a -8 grade în dimineața zilei de 5 ianuarie. După această dată, valorile termice nocturne vor crește ușor, iar media lor se va situa în general între -6 și -4 grade. Vor fi condiții pentru precipitații, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi, mixte în primele zile, apoi mai ales sub formă de ninsoare.

Crișana

Până în 2 ianuarie, temperaturile maxime se vor situa în medie între 2 și 4 grade, iar minimele între 0 și -2 grade. În următoarele cinci zile se va resimți o răcire a vremii, astfel că temperaturile maxime se vor situa în medie între -4 și -2 grade, iar media minimelor va fi în general între -9 și -6 grade. Din 8 ianuarie, se va încălzi treptat, astfel că media valorilor termice diurne se va apropia de 0 grade, iar a celor nocturne va tinde spre -5 grade. Vor fi condiții pentru precipitații, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi, mixte în primele zile, apoi mai ales sub formă de ninsoare.

Transilvania

Valorile termice nu vor avea variații semnificative în primele trei zile ale anului, când media maximelor va fi de 1-2 grade, iar a minimelor între - 4 și minus 3 grade, apoi se va răci semnificativ, astfel că până în 7 ianuarie temperaturile diurne vor avea în medie între -6 și -3 grade, iar cele nocturne în general între -10 și -12 grade și va fi ger. Din 8 ianuarie, se va încălzi ușor și treptat, dar media maximelor termice nu va mai depăși -2 grade, iar cea a minimelor va fi între -8 și -7 grade. Trecător vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general slabe cantitativ, aproape zilnic.

Maramureș

Până la începutul celei de a doua săptămâni de prognoză, valorile termice vor fi în general în scădere, de la o medie a maximelor de 3 grade, până la -6 ...-5 grade între 4 și 7 ianuarie și de la o medie a minimelor de 0...-1 grad, până la -10...-12 grade, în același interval de timp. Din 8 ianuarie se va încălzi ușor și treptat, cu aproximativ 3-4 grade. Temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, aproape în fiecare zi, mai importante cantitativ în noaptea de 1 spre 2 ianuarie.

Moldova

În primele trei zile de prognoză temperatura aerului va fi relativ constantă, media maximelor se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar a minimelor în jurul a -3 grade. Între 3 și 7 ianuarie se va răci treptat cu aproximativ 6 grade, apoi se va încălzi din nou, dar media temperaturilor diurne nu va mai depăși 0 grade, iar a celor nocturne -6...-5 grade. Trecător vor fi posibile precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare, aproape în fiecare zi și mai ales în jumătatea de nord a regiunii.

Dobrogea

Până în 3 ianuarie, valorile termice nu vor avea variații semnificative, media maximelor va fi de 3-4 grade, iar a minimelor de -1...-2 grade. În următoarele patru zile se va răci cu aproximativ 4-5 grade, apoi se va încălzi ușor, astfel că maximele vor fi în medie de -1...0 grade, iar minimele de cel mult -6...-5 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor slabe cantitativ, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, va fi mai mare după 3 ianuarie.

Muntenia

În primele trei zile ale anului, media temperaturilor diurne va fi de 3-4 grade, iar a celor nocturne se va situa în jurul valorii de -3 grade. Valori de temperatură cu până la aproximativ 6 grade mai scăzute vor fi între 3 și 7 ianuarie, apoi se va încălzi ușor și treptat, astfel că media maximelor va putea atinge 1-2 grade, iar cea a minimelor -6...-5 grade. Din 3 ianuarie va crește probabilitatea ca trecător să apară precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare.

Oltenia

Între 31 decembrie și 2 ianuarie, valorile termice se vor menține relativ constante. Media maximelor va fi de 4 grade, iar cea a minimelor de -2 grade. În următoarele 4 zile se va răci și vor fi temperaturi maxime ce se vor situa în medie între -2 și 1 grad și minime între -9 și -4 grade. Din 8 ianuarie se va încălzi ușor și treptat, cu 3-4 grade. Probabilitatea de precipitații predominant sub formă de ninsoare, slabe cantitativ și în general pe arii restrânse, va fi mai ridicată din 3 ianuarie.

La munte

Media temperaturilor maxime va avea variații între -5 grade în primele zile de prognoză și -12 grade în jurul datei de 4 ianuarie, iar a celor minime între -8 grade la început și -17...-16 grade în cele mai reci nopți (4, 5 ianuarie). Temporar, vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare în fiecare zi, pe arii mai extinse și în general moderate cantitativ în noaptea de 1 spre 2 ianuarie.