Președintele Klaus Iohannis îi îndeamnă pe români, într-un mesaj video transmis de Anul Nou, să construiască împreună următorul secol de existență al României cu mult curaj, implicare civică și angajament ferm față de valorile statului de drept.

Preşedintele Klaus IohannisFoto: Hotnews

În mesajul video, Iohannis spune că ne aflăm la finalul unui an cu o semnificație profundă pentru România - anul Centenarului Marii Uniri - și deschidem o nouă pagină a istoriei națiunii noastre. El afirmă că ne revine nouă responsabilitatea de a lăsa generațiilor viitoare o democrație puternică și o țară dezvoltată.

"Să construim, așadar, împreună următorul secol de existență al României cu mult curaj, implicare civică și angajament ferm față de valorile statului de drept”, spune Klaus Iohannis.

În mesajul de Anul Nou, președintele amintește și de preluarea de către România a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, de la 1 ianuarie.

"2019 este anul în care țara noastră va deține pentru prima dată președinția Consiliului Uniunii Europene. Să valorificăm această oportunitate și să dovedim că România este implicată cu seriozitate în consolidarea proiectului european. La mulți ani și un an nou fericit tuturor", adaugă șeful statului în mesajul de Anul Nou.