Două persoane au fost salvate de jandarmii montani din Arieşeni după ce autoturismul în care se aflau a rămas înzăpezit pe un drum forestier din localitatea Bubeşti, judeţul Alba, informează Jandarmeria într-un comunicat transmis Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sâmbătă seară, jandarmii montani din Arieşeni au fost sesizaţi prin sistemul unic 112 asupra faptului că un autoturism a rămas înzăpezit pe un drum forestier de pe raza localităţii Bubeşti.

''La ora 22,12, un echipaj de jandarmi montani a ajuns în zona indicată. La faţa locului, au găsit un autoturism cu numere de înmatriculare de Bucureşti şi două persoane: o femeie de 29 de ani, cetăţean român, rezidentă a Regatului Unit al Marii Britanii, şi un cetăţean bulgar de 34 de ani. Aceştia au declarat că au plecat de la pârtia Vârtop cu intenţia de a ajunge la cabana unde erau cazaţi, urmând indicaţiile GPS-ului. Din păcate, aplicaţia informatică, nefiind actualizată, i-a îndrumat pe un drum forestier utilizat doar pe timp de vară'', se menţionează în comunicat.

Jandarmii montani au cerut sprijinul unui localnic, care cu un utilaj de deszăpezire a deschis drumul până în localitatea Cobleş. Niciuna dintre cele două persoane nu a avut nevoie de asistenţă medicală.