La o zi după publicarea în Monitorul Oficial a controversatei Ordonanțe de Urgență privind noile măsuri fiscale, PSD încearcă să aducă argumente, pe Facebook, pentru introducerea "taxei de lăcomie" pentru bănci.

PSD si taxa pe lacomieFoto: Facebook PSD

"În România, costurile la credite sunt mai mari de șapte ori decât în Europa. Taxa pe lăcomie bancară va limita puterea băncilor de a mai băga mâna în buzunarele românilor care au credite", este mesajul postat de PSD pe Facebook, duminică după-amiază.

Mesajul PSD este însoțit de hashtag-ul #Romaniamergeinainte și de o ilustrație cu textul: "Pentru români, creditele sunt de 7 ori mai scumpe decât în Europa. Acum înțelegi de ce taxa pe lăcomie?".

Controverstata Ordonanță de Urgență privind noile măsuri fiscale, inclusiv vestita "taxă pe lăcomie” pentru bănci, a fost publicată sâmbătă în Monitorul Oficial. Noile prevederi vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2019.

"Taxa pe lăcomie", redenumită "taxa pe activele financiare ale băncilor", este de 0,1% pentru un ROBOR între 2% și 2,5%, de 0,2% pentru 2,51%-3%, de 0,3% pentru 3,01%-3,5%, de 0,4% pentru 3,51%-4%.

Sâmbătă, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a avertizat băncile că, dacă nu vor scădea ROBOR și vor urca dobânzile pentru români, vor urma noi măsuri împotriva lor.