Pârtia de schi din Masivul Rarău - cea mai mare din nordul țării - va fi inaugurată în 5 ianuarie. Investiția s-a ridicat la 15 milioane de euro, potrivit autorităților locale.

schi rarauFoto: stiridinbucovina.ro

Pârtia are o lungime de 2.850 de metri, dificultate medie și este dotată cu instalație de telegondolă cu 33 de cabine, 9 tunuri de zăpadă, lac de acumulare cu capacitatea de 10.000 metri cubi, 176 de stâlpi de iluminat, clădire administrativă, parcare, bileterie și mașină de bătut zăpada.

Potrivit primarului municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, pârtia de schi din Rarău va fi inaugurata sâmbătă, 5 ianuarie.

"Cea mai important investiție în domeniul turismului din Moldova, în valoare de 15 milioane de euro, a fost finalizată. În 5 ianuarie inaugurăm oficial pârtia de schi din Masivul Rarău", a anunțat, pe Facebook, primarul din Câmpulung Moldovenesc.

Lucrările de amenajare a pârtiei de schi din Rarău au început în urmă cu zece ani și au fost abandonate doi ani mai târziu, din cauza lipsei finanțării. Potrivit Adevărul, abia la începutul anului 2017 Autoritatea Naţională pentru Turism a alocat pârtiei de schi din Rarău patru milioane de euro, bani necesari pentru terminarea lucrărilor de la primul tronson al pârtiei.