După o zi cu temperaturi pozitive la nivelul întregii ţări, şi noaptea de Revelion va fi una blândă, cu temperaturi uşor mai ridicate faţă de normalul perioadei. Meteorologii spun că în ziua de Revelion vom avea temperaturi pozitive în toată țara, cuprinse între 1 și 5 grade, potrivit Știrile ProTV.

HotNews.roFoto: Hotnews

Și noaptea vom avea temperaturi blânde, de la -6 la 0 grade Celsius, în condițiile în care temperaturile normale ar fi trebuit să fie de aproximativ -10 grade. În noaptea de Revelion 2014-2015, în București s-au înregistrat -20 de grade Celsius, iar la Întorsura Buzăului, -31 de grade.

Anul acesta, de Revelion vom avea 4 grade Celsius în Capitală, în timpul zilei și aproximativ -3 grade noaptea.

Pe Valea Prahovei va ninge în această perioadă, iar în ziua de Revelion vom avea 1-3 grade. Noaptea vom avea -4 grade Celsius. La Cluj vom avea -2 grade Celsius, la Iași -2 grade, iar în Maramureș vom avea -4 grade Celsius.

Cele mai ridicate temeperaturi la trecerea dintre ani vor fi înregistrate pe litoral, acolo unde se vor înregistra valori pozitive de 0-1 grade, potrivit Digi24.

Elena Mateescu, directorul general al ANM: ”La trecerea dintre ani, ne așteptăm să înregistrăm ninsori predominant la munte, e adevărat ninsori slabe, nu excludem Transilvania și Maramureș, nordul Moldovei, în rest precipitații slabe mixte. Nu excludem ca și la București să avem fulguieli slabe. Pentru prima zi a anului, vorbim de o vreme în general apropiată de normalul climatologic al primelor zile. După care, așa cum arată datele, o masă de aer mai rece din 4-5-6 ianuarie în care să avem maxime negative în bună parte din țară, exceptând partea de sud, est și ușor în sudul Moldovei, unde or să fie maxime undeva la 2-4 grade. În rest maxime -7 până la 0 grade.”