Președintele Tribunalului Timiș. mesaj pentru magistrați: Încet, ultima redută a democraţiei cedează / Infractorii se întorc, zâmbindu-ne galeş. Acum sunt victime

de MH     HotNews.ro
Sâmbătă, 29 decembrie 2018, 10:49 Actualitate | Esenţial


Instanta de judecata
Foto: pixabay.com
Președintele Tribunalului Timiș, judecătoarea Adriana Stoicescu, vorbește din nou, pe Facebook, despre problemele din sistem, afirmând că nimeni nu a spus nimic când procurorii deveneau judecători direct la instanța supremă, fără să fi motivat în viaţa lor o hotărâre judecătorească sau când procurori de parchet local dobândeau grad şi salarizare aferentă Parchetului Înaltei Curţi, prin delegare, apoi cercetau judecători şi procurori cu grad de curte şi cu 20 de ani vechime. Ea mai spune că astăzi, falşii apostoli ai luptei anticorupţie resimt frustrarea pricinuită de înfiinţarea Secţiei Speciale pentru anchetarea magistraților, iar alături de ei sunt nostalgicii vremurilor de mult apuse, care nu pot şi nu vor să înţeleagă că lumea se schimbă sub ochii lor.

Judecătoarea Adriana Stoicescu a postat pe Facebook un nou mesaj critic la adresa sistemului, în care spune că, încet, ultima redută a democraţiei cedează, iar infractorii sunt victime.

"Căutători disperaţi ai unor explicaţii plauzibile şi a marilor vinovaţi, nu vedem esenţialul. Am ajuns aici din cauza anomaliilor şi inconsecvenţei legislative; a laşităţii noastre ancestrale şi a comodităţii. A păgubosului „nu-i treaba mea, nu mă interesează”. A obsesivului „mai rău să nu ne fie”. A tăcerii. Încet, încet, infractorii se întorc, zâmbindu-ne galeş. Acum sunt victime…. Ani de zile nimeni nu a protestat, nimeni nu s-a revoltat. Acum, toţi au ceva de spus", spune președintele Tribunalului Timiș.

Ea afirmă că nimeni nu a spus nimic când procurorii deveneau judecători direct la Înalta Curte, fără să fi motivat în viaţa lor o hotărâre judecătorească, când procurori de parchet local dobândeau grad şi salarizare aferentă Parchetului Înaltei Curţi, prin delegare, apoi cercetau judecători şi procurori cu grad de curte şi cu 20 de ani vechime, în timp ce majoritatea procurorilor lua drumul capitalei, în fiecare an, pentru a-şi obţine gradul profesional sau când şefilor Inspecţiei Judiciare sau judecătorilor "prea curajoşi, prea independenti, de-a dreptul obraznici" li se făceau dosare penale, "doar-doar li se închide gura".

Judecătoarea mai spune că astăzi falşii apostoli ai luptei anticorupţie resimt frustrarea pricinuită de înfiinţarea Secţiei Speciale pentru anchetarea magistraților, iar alături de ei, nostalgicii vremurilor de mult apuse, care nu pot şi nu vor să înţeleagă că lumea se schimbă sub ochii lor, care nu vor să accepte că moda notelor informative şi a delaţiunii trebuie să dispară pentru totdeauna. De cealaltă parte, magistraţii tăcuţi care încă sunt convinși că neimplicarea este soluția.

În final, președintele Tribunalului Timiș are un mesaj pentru colegii săi magistrați: "Când veţi intra în sala de judecată, opriţi-vă pentru câteva secunde din invocat excepţii şi evocat texte de lege. Ridicaţi-vă ochii din dosar şi priviţi oamenii pe care îi judecaţi. Priviţi-i in ochi şi cereţi-le să respecte legea, pentru că noi o respectăm necondiţionat….Puteţi? Priviţi-i in ochi şi cereţi-le să respecte intru totul si fara sa cracneasca hotărârile pe care noi le pronunţăm, pentru că ele reprezintă Adevărul…Puteţi? Priviţi-i in ochi şi cereţi-le să ne respecte, căci noi suntem fără de păcat…Puteţi? Apoi, aruncaţi voi primii piatra…Puteţi?".


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1552 vizualizari

 • -1 (13 voturi)    
  O radiografie destul de buna a sistemului (Sâmbătă, 29 decembrie 2018, 11:22)

  xrogo [utilizator]

  judiciar, radiografie care scoate in evidenta tarele sistemului, tare care se incearca sa fie eliminate dar rezistenta sistemului este foarte mare, rezistenta de multe ori sustinuta si dinafara!
 • +2 (2 voturi)    
  Justitia romana! (Sâmbătă, 29 decembrie 2018, 11:47)

  Stef_and [utilizator]

  La fel ca aproape orice lucru facut in Romania, in special acolo unde statul si-a bagat coada- este un lucru facut prost- ori intr-o directie ori in alta.
  Sa nu ne plangem - fiecare are vina lui.
  Insa statul in organizatea lui are cea msi mare vina.
  Gaütul ca infractorii nu pot fi condsmnati sau se rebine asupra unor condamnari e de vina statul - csre accepta situatia ca o turma de sarlatani si fara educatie sa conduca.
  Statul care accepta sa puna in fruntea lui oameni care nu au avut nici o pregatire.
  Starul care accrpta cs oamenii sa
 • 0 (2 voturi)    
  Este greu de ințeles de ce judecătorii (Sâmbătă, 29 decembrie 2018, 16:19)

  Rescator [utilizator]

  și procurorii cinstiți(dacă mai sunt in țară de soiul asta rar)nu se revoltă contra abuzurilor grosolane
  ale partidului-stat PSD/PCR.Sunt proceduri greoaie,
  amanări peste amanări, in procese relativ simple,așa
  incat unele durează peste zece ani,faptele se prescriu,iar hoțomanii roșii răman și cu libertatea și
  cu averile din furat.Cazurile Dictatorului Liv Jong Unu
  sunt edificatoare pentru impotența voită a Justiției.
  Așa se distruge și puținul care a mai rămas din Romania.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by