Liderul PNL Ludovic Orban acuză presiuni ale lui Liviu Dragnea asupra Monitorului Oficial în încercarea de a bloca decretul președintelui Klaus Iohannis privind prelungirea mandatului Șefului Statului Major. Orban a spus, într-o declarație pentru HotNews, că cei din conducerea Monitorului Oficial încalcă legea în cazul în care nu publică decretul și a făcut un apel la aceștia să nu cedeze în fața președintelui Camerei Deputaților.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Somez conducerea Monitorului Oficial să acționeze în conformitate cu legea și să publice decretul emis de președintele Klaus Iohannis privind prelungirea mandatului șefului Statului Major, Nicolae Ciucă. Să nu cedeze la presiunile lui Liviu Dragnea care apelează la toate tertipurile posibile pentru a împiedica punerea în practică a legii, pentru că președintele Camerei Deputaților nu poate da ordine Monitorului Oficial”, a declarat, pentru HotNews, președintele PNL.

Orban a mai spus că, în cazul în care legea nu este respectată, răspunderea revine exclusiv conducerii Monitorului Oficial și secretarului general al Camerei Deputaților.

”Refuzul nejustificat de a publica decretul președintelui reprezintă o gravă încălcare a legii și poate avea consecințe deosebit de negative asupra funcționării armatei”, a mai spus Orban.