Instanța supremă va organiza, joi, 3 ianuarie, la ora 10.00, tragerea la sorți pentru desemnarea membrilor completurilor de 5 judecători pentru anul 2019, precizează ÎCCJ, printr-o informare de presă.

ICCJ - sala Sectiilor UniteFoto: Agerpres

Demersul nu se aplică în cazul proceselor în care sunt judecați Liviu Dragnea sau Tăriceanu.

„La data de 3 ianuarie 2019, orele 10.00, la sediul Înaltei Curți de Casație şi Justiție, Sala Secţiilor Unite, vor avea loc, în ședință publică, tragerile la sorţi pentru desemnarea membrilor Completurilor de 5 judecători pentru anul 2019”, precizează biroul de presă al instanței supreme.

Demersul nu se va aplica însă pentru procesele în care sunt judecați Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu sau Toni Greblă, după ce membrii Secţiei pentru judecători a CSM au decis, în 19 decembrie, ca toate dosarele repartizate în data de 13 decembrie la completurile de 5 judecători de la instanţa supremă să continue să fie judecate şi în anul următor.

În acest context, aceste dosare nu vor mai fi incluse în tragerea la sorţi de la începutul lui 2019. Decizia Secţiei pentru judecători a CSM se menţine chiar dacă, la termenul de miercuri al dosarelor cu noile complete, au fost pronunţate amânări şi nu au fost administrate probe.

Decizia se aplică în cazul dosarelor care funcţionează în materie civilă şi penală.