Un deţinut încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi a pornit un demers juridic de durată pentru a putea aduce bere fără alcool în incinta unităţii de detenţie, scrie Ziarul de Iași.

HotNews.roFoto: Hotnews

Totul a început anul trecut, când bărbatul în vârstă de 59 de ani a prezentat conducerii penitenciarului o hârtie semnată de Ministerul Agriculturii, conform căreia berea fără alcool este încadrată în categoria produselor alimentare. Reprezentanţii închisorii nu i-au permis să îşi cumpere bere fără alcool motivând că „este o bere care se produce prin fermentare şi nu se poate garanta concentraţia de 0% alcool, existând posibilitatea ca aceasta să fermenteze şi ulterior procesului de fabricaţie“.

Bărbatul a dat în judecată unitatea, însă a pierdut. Nu a a renunţat însă, şi a deschis un nou proces, de această dată cerând anularea actului normativ care interzice accesul deţinuţilor la bere fără alcool, chemând în judecată nu doar penitenciarul din Iaşi, ci şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Ministerul Justiţiei.