Un stres mare fizic sau unul emoţional - iată două motive pentru care ar trebui să faceţi şi un consult la medicul endocrinolog. Sunt situaţii care aştern terenul ideal pentru afecţiuni ale tiroidei.

Bolile apar inclusiv la bărbaţi, mai rar afectaţi de tulburările acestei glande importante. Patru femei la un bărbat - acesta este raportul, pe sexe, în ceea ce priveşte bolile endocrine. Cercetarea ia în calcul şi afecţiunile auto-imune, precum tiroidita.
Motivul pentru care femeile sunt mai vulnerabile în fața patologiei tiroidiene poate fi explicat de hormonii estrogeni. Aceştia creează terenul propice pentru bolile endocrine.
Aşadar, o ecografie de control la o vârstă tânără, înainte de a vă gândi la un copil, face parte din investigaţiile de rutină.
Pe de altă parte, odată sarcina apărută, vizită la endocrinolog este obligatorie. Statistic, la 3 luni de la naştere se constată iar un hop pentru tiroidă. ”După sarcină, din 3 în trei luni, până la un an, obligatoriu din 3 în 3 luni, pentru că există tiroidite autoimune care nu dor şi care se pot declanşa începând din a treia lună după naştere, după ce am născut şi alăptăm”, explică Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog.