Un stres mare fizic sau unul emoţional - iată două motive pentru care ar trebui să faceţi şi un consult la medicul endocrinolog. Sunt situaţii care aştern terenul ideal pentru afecţiuni ale tiroidei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bolile apar inclusiv la bărbaţi, mai rar afectaţi de tulburările acestei glande importante. Patru femei la un bărbat - acesta este raportul, pe sexe, în ceea ce priveşte bolile endocrine. Cercetarea ia în calcul şi afecţiunile auto-imune, precum tiroidita.

Motivul pentru care femeile sunt mai vulnerabile în fața patologiei tiroidiene poate fi explicat de hormonii estrogeni. Aceştia creează terenul propice pentru bolile endocrine.

Aşadar, o ecografie de control la o vârstă tânără, înainte de a vă gândi la un copil, face parte din investigaţiile de rutină.

Pe de altă parte, odată sarcina apărută, vizită la endocrinolog este obligatorie. Statistic, la 3 luni de la naştere se constată iar un hop pentru tiroidă. ”După sarcină, din 3 în trei luni, până la un an, obligatoriu din 3 în 3 luni, pentru că există tiroidite autoimune care nu dor şi care se pot declanşa începând din a treia lună după naştere, după ce am născut şi alăptăm”, explică Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog.

CITESTE CONTINUAREA PE STIRILE PRO TV