Prețurile locuințelor vor înregistra în următorii doi ani o scădere generalizată cu cel puțin un sfert din valoarea actuală, ceea ce ar putea face ca decizia de a nu cumpăra acum o locuință să fie înțeleaptă.

Achizitie imobiliaraFoto: Hotnews

Opinia aparține lui Iancu Guda, analist economic, lector al Institutului Bancar Român.

„Preţul la apartamente (inclusiv cele bune, inclusiv în marile oraşe), o să scadă cu cel puţin 25%-30% în maxim 2-3 ani (având în vedere ultimele cifre, cred că ajustarea o să fie mult mai rapidă, poate chiar în anul următor). Recomandarea mea rămâne aceeaşi: staţi în chirie pentru încă 2 ani, când o să cumpăraţi cu cel puţin 30% mai ieftin comparativ cu preţul actual”, spune el într-o analiză prezentată pe pagina sa de socializare.

Dar care sunt argumentele sale?

În luna august 2018, la nivelul întregii ţări, 40.576 de imobile au fost vândute, o scădere de 29% comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, arată datele emise vineri de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI)

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), a declarat, miercuri (3 octombrie), că măsurile de limitare a gradului de îndatorare la credite vor fi anunţate în perioada următoare. Mai puţine persoane o să fie eligibile pentru contractarea unui împrumut

CITEȘTE CONTINUAREA PE DIGI 24