Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că joi îi va trimite preşedintelui Klaus Iohannis cererea oficială de revocare a procurorului general, Augustin Lazăr, dar şi propunerile de numire în cinci funcţii de conducere din cadrul structurilor Parchetului General, pe care şeful statului le-a respins anterior pe motiv de nelegalitate. Printre acestea este și Adina Florea, propusă pentru șefia DNA.

Tudorel ToaderFoto: Agerpres

Tudorel Toader l-a acuzat din nou pe procurorul general că trage de timp pentru a-și încheia mandatul.

"Astăzi voi trimite la președintele Republicii demersul oficial de revocare în baza raportului de evaluare făcut în baza legii, în baza articolului 132 și în baza deciziei numărul 358 a Curții Constituționale", a declarat Tudorel Toader.

Ministrul a precizat din nou că tot joi va trimite documentele pentru numirea celor cinci procurori respinși la parchete, printre care și Adina Florea la șefia DNA.

"Tot astăzi voi reveni cu solicitarea oficială de numire a celor cinci procurori cu funcții de conducere pe care președintele i-a refuzat spunând că propunerea are aspecte de nelegalitate", a completat Toader.

Întrebat ce va face dacă șeful statului îi va respinge din nou solicitările, ministrul Justiției a răspuns: "Vom vedea la momentul respectiv pentru ca președintele a făcut cum de regulă face, întâi dă răspunsuri și apoi spune să mă documentez. A făcut această declarație înainte de a cunoaște demersul la instanța de contencios administrativ, este posibil ca președintele să se fie edificat între timp".