Prețul aurului a crescut la cel mai înalt nivel din ultimele șase luni, pe fondul turbulențelor de pe piețele bursiere, al reducerii activității guvernului american, precum și al preocupărilor legate de perspectivele cererii anul viitor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Prețul a urcat miercuri cu 0,5%, în continurea câștigurilor de săptămâna trecută, scrie Mediafax.

Aurul a crescut în urma căderii burselor pe plan global, iar investitorii fug de riscuri și se refugiază în aur în urma semnelor de disfuncție de la Washington, cu mai multe surse de îngrijorare, printre care se numără confruntarea lui Donald Trump cu Rezerva Federală, impasul asupra bugetului și urmările demisiei secretarului apărării, James Mattis.

Pe măsură ce contractele futures pe acțiuni ale SUA au scăzut, aurul a crescut până la 1.274,82 dolari pe uncie, cel mai mare preț din iunie, și a fost 1.273,20 dolari la ora 7:22 în Londra, conform Bloomberg. Creșterea este de 4,3% în această lună, după câștiguri mai mici în octombrie și noiembrie.

Nouă din cele 15 departamente federale și zeci de alte agenții s-au închis sâmbătă după ce Trump a refuzat să semneze un buget care nu includea bani pentru construcția unui zid de-a lungul frontierei cu Mexicul.

Argintul a crescut, de asemenea, cu 0,6%, ajungând la 14,8675 dolari/uncie, cel mai ridicat din 2 noiembrie. Și platina și paladiul au înregistrat creșteri de preț.