"Și totuși cred în Moș Crăciun", a spus Collman Lloyd, fetița de 7 ani a cărei convorbire de Crăciun cu preşedintele american Donald Trumpa devenit virală pe Internet. Fetița a fost identificată de ziarul american The Post and Courier din Charleston, care a stat de vorbă cu ea și cu părinții ei despre acest episod.

Fetita care a vorbit cu TrumpFoto: Hotnews

Era în după-amiaza de Ajun când Collman a contactat site-ul agenției guvernamentale NORAD (Comandamentul Nord-American al Apărării), care urmărește de 63 de ani traseul lui Moș Crăciun.

Unul din agajații NORAD a întrebat-o pe fetiță dacă nu vrea să vorbească puțin la telefon cu președintele Donald Trump. Dacă e cineva care știe pe unde se află în acel moment Moș Crăciun, acela trebuie să fie președintele Statelor Unite, și-a spus fetița și a așteptat la telefon, în bucătărie, timp de 6 minute.

Au fost 6 minute de liniște, după care micuța a auzit o voce cu accent newyorkez, care a întrebat-o dacă mai crede în Moș Crăciun. "Da, domnule”, a răspuns fetița. Apoi, vocea președintelui a vrut să afle câți ani are, apoi a venit întrebarea care a constituit punctul culminant al discuției: "La vârsta de şapte, e ceva marginal, așa-i?". "Da, domnule”, a răspuns din nou fetița.

Înregistrarea dialogului a devenit virală în întreaga lume.

După convorbire, fetița a rămas în bucătărie împreună cu părinții, sora mai mare, în vârstă de 10 ani, frățiorul de 5 ani și o prietenă și au încercat să își imagineze ce face familia Trump de sărbători.

După ce a vorbit cu Trump, au lăsat sub pomul împodobit biscuiţi cu glazură şi lapte cu ciocolată, pentru Moş Crăciun. A doua zi, sub pomul de Crăciun erau mai multe cadouri, iar pe unul dintre ele, o păpușă, era scris numele ei.

Collman Lloyd a fost găsită în Lexington, South Carolina, de jurnaliștii de la The Post and Courier, care spun că fetița le-a declarat că nu știe ce înseamnă cuvântul "marginal", dar că este bucuroasă că a putut să stea de vorbă cu preşedintele Statelor Unite.

"A fost ceva «uau!». Am fost şocată. Mai degrabă decât să fi fost ceva neapărat emoționant, m-a pus pe gânduri", a spus ea.

Contactați de BuzzFeed News, părinţii fetiței au declarat că nu au nicio problemă cu modul în care președintele a vorbit cu fiica lor.

"Este o nebunie că totul s-a transformat în mare dezbatere. E Crăciunul, oameni buni!”, a declarat tatăl fetei, Donald J Lloyd, care același prenume și inițială cu a președintelui Donald J Trump.

"Ar fi bine să nu amestecăm politica și Crăciunul”, a mai spus el, adăugând că îi place să vorbească la fel de liber cu copiii lui, așa cum o face cu adulții.

Donald J Lloyd a recunoscut, de asemenea, că nici el nu ș-a dat seama prea bine ce a vrut să spună președintele. "Nu sunt sigur ce a vrut să spună. Este o utilizare interesantă a limbajului”, a spus bărbatul, care a recunoscut că acea parte a conversației a fost cea mai "tulburătoare”.

Și mama fetiței spune că nu a deranjat-o nimic din convorbire.

"Sunt profesoară şi sunt de acord cu vocabularul (folosit de președinte). El a fost foarte drăguţ, am fost foarte impresionantă în timpul convorbirii”, a declarat ea, adăugând că din toată această întâmplare preferă să păstreze ca amintire faptul că fiica lor a vorbit un moment cu preşedintele Statelor Unite.

Iată convorbirea Trump-Collman, așa cum a fost transcrisă de BBC:

Trump: Ce ai să faci de Crăciun?

Collman: Cred că o să punem nişte prăjituri afară şi apoi ne petrecem timpul cu nişte prieteni. Cam atât.

Trump: Petreci bine.

Collman: Da, domnule.

Trump: Încă mai crezi în Moş?

Collman: Da, domnule.

Trump: Deoarece la şapte (ani) e marginal, nu?

Collman: Da, domnule.

Trump: Tu simte-te bine.

Donald Trump şi soţia sa, Melania, au răspuns de Crăciun unor apeluri telefonice de la copii, sub doi pomi de Crăciun uriaşi amplasați la Casa Albă.