România se află printre primele cinci destinații ale ucrainenilor în acest an. Cea mai mare creștere a cererii este către Slovacia (22%) și România - cu 17% mai mult față de anul trecut, potrivit unei statistici a Poliției de Frontieră din Ucraina.

ucrainaFoto: Hotnews

Conform statisticii autorităților din Ucraina, primele cinci destinații ale ucrainenilor în 2018 au fost Polonia, Ungaria, Moldova, România și Belarus. De asemenea, s-au aflat pe lista destinațiilor preferate de ucraineni în acest an Slovacia, Egipt (o creștere cu 350.000 de persoane) și Turcia, scrie ukrinform.

În același timp, există o cerere și o creștere a numărului de călătorii în Germania, Italia, Spania, Grecia, Danemarca, Austria, Cipru, Letonia, Bulgaria, Cehia, Estonia și Elveția. Numărul călătoriilor în Statele Unite și în Israel a rămas la același nivel cu cel din 2017.

Șeful Poliției de Frontieră din Ucraina, Petro Tsygykal, a menționat că numărul ucrainenilor care călătoresc în străinătate a crescut cu 6% în acest an față de 2017.

Cea mai mare creștere a fost către Slovacia (cu 22%) și România (cu 17%). De asemenea, ucrainenii au călătorit mai mult cu avionul decât anul trecut, creșterea la acest capital fiind de 29%.