Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pașcu se întreabă dacă Elena Udrea realizează că tot ceea ce i s-a întâmplat este din cauza dorinței ei bolnăvicioase de a fi în centrul atenției. El spune că, dacă nu era o țintă atât de vizibilă, poate că "nici statul paralel nu ar fi selectat-o tocmai pe ea pentru sacrificiul public, în speranța că lumea se va mulțumi cu sângele ei și-i va da uitării pe toți ceilalți".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Citesc titlurile din presă și văd că Madam Udrea figurează în mai toate cu povești din detenție, urări de Crăciun pt adversari, analize politice, în fine, cu de toate pentru toți ... Oare realizează că dorința ei bolnăvicioasă de a se afla în centrul atenției este, în bună măsură, responsabilă de tot ce a pățit?", se întreabă Pașcu, într-un mesaj postat miercuri pe Facebook.

El susține că, dacă nu era o țintă atât de vizibilă, "poate că nici cei care vroiau să salveze regimul Băsescu (statul paralel și furăciunile acoliților) nu ar fi selectat-o tocmai pe ea pentru sacrificiul public, în speranța că lumea se va mulțumi cu sângele ei și-i va da uitării pe toți ceilalți".

Europarlamentarul PSD mai spune că nici când a ajuns, ca să scape, tocmai în Costa Rica, în loc să se retragă în vreo localitate mai mică, unde să stea pânăa uită lumea de ea, "Madam Udrea" s-a instalat în capitală, de unde a început sa “arunce” în dreapta și stânga cu știri despre ea, de frica sinceră de a nu fi uitată.

"Ce să-i faci, ca să nu folosesc proverbul românesc atât de cunoscut cu animalul pe care tocmai îl savurăm în aceste zile și copacul din curte, o să inventez o “zicere”, care sună așa: dacă închizi păunul și nu îl lași să-și etaleze coada în fata tuturor, moare!", mai scrie Pașcu.

Într-un mesaj ulterior, el spune că nu este un atac la adresa Elenei Udrea, ci o simplă constatare, care i-ar putea fi chiar de folos. "Ce să-i faci, e greu să renunți la lumina reflectoarelor, când ai stat numai în ea", este concluzia lui Ioan Mircea Pașcu.

Elena Udrea și Alina Bica, aflate în detenţie preventivă în Costa Rica din 3 octombrie, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României, au fost eliberate luni, în baza unei sentințe a unei instanțe din această țară, după ce ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat vinerea trecută că a semnat documentele pentru eliberare.

Elena Udrea a postat marți pe Facebook o fotografie alături Adrian Alexandrov și fetița lor, după ce a fost eliberată din pușcărie, însoțită de un mesaj în care mulțumește "celor care au făcut posibilă eliberarea" sa "înainte de sărbători".