Kevin Spacey a fost pus sub acuzare pentru agresarea sexuală și vătămarea corporală a fiului minor al unei prezentatoare a postului american Boston TV, iar aceasta este prima sa inculpare de când cariera de actor i-a fost distrusă de acuzaţii de abuzuri sexuale săvârşite asupra unor bărbaţi.

HotNews.roFoto: Hotnews

Incidentul ar fi avut loc în 2016, într-un restaurant din Nantucket, potrivit Associated Press, citată de Mediafax.

Spacey, în vârstă de 59 de ani, este programat la o primă audiere pe 7 ianuarie 2019, la o instanță din Nantucket, unde trebuie să răspundă acuzațiilor de vătămare corporală și agresare sexuală, a anunțat procurorul districtului Cape and Islands Michael O’Keefe, într-un comunicat emis luni.

Spacey riscă o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat.

Fosta prezentatoare a postului Boston TV Heather Unruh a declarat în noiembrie 2017 că actorul l-a atins pe fiul său pe părţile genitale, peste pantaloni, incidentul având loc la Club Car Restaurant din Nantucket, în iulie 2016. Fiul său, care la momentul respectiv avea 18 ani, a fugit din restaurant când Spacey s-a dus la baie, a mai spus Unruh, care a explicat că acesta nu a făcut plângere la poliţie pentru că s-a simţit jenat.