​​Viorica Dăncilă spune că de când este prim-ministru petrece foarte puțin timp cu familia, pentru că "responsabilitataea apasă mereu" asupra sa și este "preocupată să găsească soluții la problemele care țin de România". Ea mai afirmă că familia ei este discretă, că nu a vrut să o scoată în prim-plan și că a participat cu soțul său "decât la evenimente la care se impunea". Viorica Dăncilă a vorbit și despre visul său din copilărie - să devină medic.

Dancila sedinta solemnaFoto: captura video

Viorica Dăncilă a spus, într-un interviu înregistrat difuzat duminică seară de România TV, că a intrat în politică cu gândul de a se implica și de a lupta pentru lucrurile în care a crezut, iar viața i s-a schimbat de când a preluat funcția de prim-ministru.

Ea afirmă că a ajuns să petreacă foarte puțin timp cu familia, din cauza responsabilităților funcției și a preocupării de a găsi soluții la problemele României.

"Faptul că am fost numită prim-ministru a făcut să stau foarte puțin cu familia, a făcut ca responsabilitățile să apese mereu asupra mea și de fiecare dată să nu pot acorda timpul unor discuții cu familia, pentru că preocuparea era să gasesc soluții la problemele care tin de România", a susținut Dăncilă.

Ea spune că nu a primit resproșuri din partea familiei, că are toate susținerea acesteia și că nu a vrut să o scoată în prim-plan.

"Familia mea a dat dovada de discreție. Am participat cu soțul decât la evenimentele la care se impunea", a mai afirmat Dăncilă.

Viorica Dăncilă a spus că de sărbători va găti, totuși, pentru familie, "produse românești", dar nu cozonac, pentru că a încercat, dar a fost un eșec: "Mi-ar place să fac cozonac, dar am încercat și nu mi-a ieșit, a fost un eșec. La cozonac nu mă pricep".

Întrebată despre lucrurile care îi fac plăcere, Viorica Dăncilă a spus că îi place să stea cu familia sau să vadă un film: "Îmi place să stau cu familia, îmi place să văd un film care să mă relaxeze și să stau cu animăluțele mele - am un câine și o pisică".

Viorica Dăncilă a vorbit și despre visul său din copilărie: "În copilărie voiam să devin medic. Între timp m-am răzgândit, sunt inginer. Am profesat această profesie până în 2009, când am devenit europarlamentar".

De asemenea, întrebată care este cel mai mare regret al său, Dăncilă a afirmat că a crezut în unii oameni care au dezamăgit-o.