Premierul Viorica Dăncilă a susținut, la România Tv, că recunoaște că a făcut multe greșeli de exprimare, pe care le regretă, dar este emotivă. La scurt timp după, lansând un atac la adresa președintelui Iohannis, ea a făcut noi gafe.

Viorica DancilaFoto: Captura Antena 3

Dăncilă a mai comentat, într-un interviu înregistrat, că ceea ce contează sunt greșelile față de oameni, nu cele de exprimare și că ”nu cred că trebuie să mai avem politicieni robot, oameni care nu empatiează”.

”Îmi este greu să-l cataloghez pe președintele României, dar este un om care nu acceptă consensul. E greu ca și premier să-i pun eticheta și nu vreau, pentru că aș face exact ca dumnealui, aș face ceea ce eu critic în aceste momente. Cred că caracterizarea cea mai bună ne-o face românii”, a declarat Dăncilă.

Întrebată despre relația cu președintele Klaus Iohannis ea a spus că șeful statului este ”un om care nu acceptă consensul”, dar nu vrea să-i pună o etichetă.

În schimb, ea a vorbit despre relația bună cu Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, despre care a susținut că sunt ”oameni puternici care vor să facă bine României.”

Dăncilă a mai spus că nu înțelege însă atacurile și jignirile care i-au fost aduse și care au vizat coafura, vestimentația sau modul în care se machiază.