Președintele american Donald Trump ar urma să îl numească pe Patrick Shanahan ministru al apărării după demisia lui Jim Mattis, potrivit unor surse de la Casa Albă citate de Reuters. Informația a fost confirmată, la scurt timp, de Trump, printr-o postare pe twitter.

Patrick ShanahanFoto: Facebook

Shanahan este în prezent secretar adjunct al apărării și ar urma să își preia mandatul de la 1 ianuarie.

Donad Trump susține, în postare sa pe twitter, că noul secretar a apărării este ”foarte talentat” și are o lungă listă de reușite atât în funcția deținută la departamentul apărării, cât și în activitatea sa de la Boeing.

Secretarul american al apărării, Jim Mattis, și-a anunțat joi demisia, precizând într-o scrisoare că decizia sa este produsul acumulării de frustrări în doi ani de colaborare cu un președinte impulsiv, Donald Trump.

Mattis părăsește administrația Trump ca urmare a deciziei președintelui de a retrage toate cele aproximativ 2 000 de trupe care luptă împotriva grupării Statul Islamic din nord-estul Siriei.

El a fost, de asemenea, deranjat de decizia de a reduce numărul de trupe americane din Afghanistan și, după cum apare în scrisoare, de disprețul pe care Trump îl arată față de NATO.