Trei copii cu vârste cuprinse între zece luni și patru ani și-au pierdut viața duminică în urma unui incendiu izbucnit într-o locuință din județul Mureș, unde fuseseră lăsați singuri.

112Foto: Facebook/ ISU Constanta

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), incendiul a izbucnit duminică după-amaiază într-o casă din localitatea Archita din județul Mureș.

În camera în care s-a produs incendiul au fost surprinși trei copii: unul de 10 luni, unul de 2 ani și 10 luni și unul de 4 ani. La sosirea pompierilor, cei trei copii erau inconștienți, aveau intoxicații grave și arsuri din cauza flăcărilor. În pofida eforturilor echipajelor de salvare, micuții au fost declarați decedați.

Cauza incendiului a fost o sobă lăsată nesupravegheată și deschisă, iar în imediata apropiere era patul în care se aflau cei trei copii.

Copiii fuseseră lăsați singuri în casă, în timp ce mama lor hrănea animalele în curte.

IGSU spune că, pe fondul lipsei de supraveghere, copiii au devenit principalele victime ale incendiilor produse la locuințe și gospodării și atrage atenția părinților că se interzice lăsarea copiilor singuri în încăperi în care sunt mijloace de încălzit în funcțiune.

Cele mai multe incendii la locuințe au drept cauză mijloacele de încălzire lăsate nesupravegheate, coșurile de fum necurățate, instalațiile electrice improvizate sau cu defecțiuni.