​Relaţia dintre România şi Japonia este deosebit de importantă, în special din perspectiva dezvoltării dimensiunii economice, interesul companiilor nipone pentru ţara noastră fiind în continuare pe un trend ascendent, afirmă vicepremierul Ana Birchall, potrivit Agerpres.

Ana BirchallFoto: Arhiva personala

În contextul în care, pe 23 decembrie, este marcată Ziua Naţională a Japoniei, viceprim-ministrul român îşi exprimă încrederea că relaţia bilaterală va continua să se dezvolte şi să se aprofundeze, "iar spiritul prieteniei dintre România şi Japonia va dăinui şi în secolele următoare".

"Relaţia dintre România şi Japonia este deosebit de importantă, în special din perspectiva dezvoltării dimensiunii economice, interesul companiilor nipone pentru ţara noastră fiind în continuare pe un trend ascendent. Japonia este cel mai mare investitor asiatic din România, însă valorificarea potenţialului dimensiunii economice a relaţiei cu valenţe strategice dintre România şi Japonia înseamnă o prezenţă cât mai mare a companiilor nipone cu afaceri în România. Am încredere că relaţia noastră bilaterală va continua să se dezvolte şi să se aprofundeze, iar spiritul prieteniei dintre România şi Japonia va dăinui şi în secolele următoare. La mulţi ani, Japonia şi la mulţi ani prieteniei noastre!", a scris Ana Birchall, duminică, pe Facebook.