Senatorul PNL Florin Cîțu a scris, duminică pe Facebook, că liderii coaliției, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, alături de Darius Vâlcov și Eugen Teodorovici, au confirmat faptul că noua lege a pensiilor are nevoie de naționalizarea pilonului II, catalogându-i drept „ipocriți și mincinoși”, informează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Afirmațiile liberalului vin după ce consilierul pe probleme economice al premierului, Darius Vâlcov, a anunțat, vineri seara, că, prin noua ordonanță de urgență care prevede modificări fiscale, adoptată de Guvern, cei care au contribuit la Pilonul II vor putea opta doar pentru Pilonul I (cel de stat), dacă au contribuit cinci ani la Pilonul II.

„Dragnea, Vâlcov, Teodorovici și Tăriceanu CONFIRMĂ- legea pensiilor are nevoie de NAȚIONALIZAREA pilonului II! Acești ipocriți, cu averi la vedere mult mai mari decât ale oricărui CEO de companie privată, zic că ei țin partea oamenilor săraci. Chiar mai crede cineva acest lucru? Este cineva atât de credul? Dacă mai este, atunci ... Acești ipocriți sunt cei mincinoși notorii. De câte ori au zis în ultimii doi ani că nu întroduc taxe noi? Mint cum respiră”, a scris Florin Cîțu, duminică pe Facebook.

Acesta spune că prin această ordonanță de urgență se întâmplă cel mai grav lucru în ultimii 29 de ani și anume „reinstaurarea naționalism-socialismului în România”.

„Dar acum trec la cel mai grav lucru în ultimii 29 de ani. Reinstaurarea naționalism-socialismlui în România. Lăsați la o parte toate cifrele din ordonanța despre pilonul II. Asta este tot ce contează: Românii își pot transfera banii de la pilonul II la pilonul I din septembrie 2019. Tot de la 1 septembrie crește și punctul de pensii și legea pensiilor are cel mai mare impact. Nu este nicio coincidență. Legea pensiilor nu se poate aplica fără taxele introduse în economie și mai ales fără desființarea pilonului II !!”, a explicat Cîțu.

Liderul senatorilor PNL adaugă că nu există niciun român care să fie dispus să își scoată banii din pilonul II și să plătească pensiilor angajaților la stat, pensiile speciale, în condițiile în care românii care au optat pentru pilonul II deja plătesc lunar, prin contribuții, pensiile acestora.

„Există vreun cetățean român care vrea să-și scoată banii din contul de economii de la pilonul II și să: -să plătească pensiile pentru zecile de mii de angajați la stat pentru care statul nu a plătit contribuții-doar în 2017 statul NU A PLĂTIT 3.5 miliarde lei la fondul de pensii și NU A PLĂTIT 7 miliarde lei la bugetul general consolidat? -să plătească pensiile speciale ale celor care au ieșit la pensie în această perioadă. Chiar credeți că vrea cineva să-și scoată banii din economii și să plătească pensia lui Văcăroiu? Nu. Deja plătim prin contribuțiile noastre din venitul lunar pensiile acestora. Nu este nevoie să plătim și cu economiile noastre”, a afirmat Florin Cîțu.

„Și pentru că nu vor exista români care să transfere de bunăvoie banii puși deoparte pentru propriile pensii către pilonul I unde să acopere gaura de la bugetul de pensii, Dragnea, Vâlcov, Teodorovici și Tăriceanu vor NAȚIONALIZA pilonul II de pensii. Strategia este simplă. Timp de 8 luni vor demoniza acest sector (așa cum au făcut cu energia și sistemul financiar). Iar la 1 septembrie ne vor spune că asta vor românii pentru că pilonul II de pensii este «incorect» or altă prostie de acest gen”, a completat liberalul.

Senatorul PNL mai spune că românii ar putea să îi dea în judecată pe liderii PSD-ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, și pe ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici și Dariul Vâlcov, consilierul premierului.

„Ce putem face? -românii care au pierdut bani în aceste zile pe piață de capital să-i dea în judecată pe Teodorovici, Tăriceanu, Dragnea și Vâlcov; -românii care pierd bani la dobândă la depozite de pe urmă taxei să-i dea în judecată pe Teodorovici, Tăriceanu, Dragnea și Vâlcov; -românii, aici o să intru și eu, care pierd pilonul II de pensii să-i dea în judecată pe Teodorovici, Tăriceanu, Dragnea și Vâlcov (am început discuțiile cu avocații pe această temă)”, a punctat Cîțu.

Liberalul conchide că ne-am întors la situația din anii '50, când comuniștii atacau sectorul privat și că toți cei care au permis să se întâmple acest lucru sunt „direct responsabili pentru instaurarea regimului naționalist-socialist în România în 2019”.

„Situația este dramatică în acest moment. Asistăm exact la situația anilor '50. Comuniștii atacau tot ce reprezenta sector privat. După câteva luni au început naționalizările. Toți cei care stau acum deoparte, asistă și zic «lasa bă că ăia merita» sau se bucură cum atacă niște infractori de drept comun, care dintr-o greșeală istorică au ajuns să conducă România, capitalul privat, sunt direct responsabili pentru instaurarea regimului naționalist-socialist în România în 2019. Nu există economie de piață dezvoltată fără sector privat puternic și dezvoltat. Dar există economii dezvoltatate și puternice cu aparat de stat mic”.

Consilierul pe probleme economice al premierului, Darius Vâlcov, a spus, vineri seara, că, prin nou OUG care prevede modificări fiscale, cei care au contribuit la Pilonul II vor putea opta doar pentru Pilonul I (cel de stat), dacă au contribuit cinci ani la Pilonul II.

„Vor putea să-și retragă banii, dar doar către Pilonul I de pensii. În momentul retragerii, banii din Pilonul II rămân la Pilonul II, nu vor fi mutați și banii la Pilonul I. Începând de anul viitor, de când noua lege a pensiilor va fi aplicată (din septembrie 2019 - n.r.), ne vom afla în situația în care o parte dintre cetățeni vor avea o contribuție de 25%, integrală la Pilonul I, iar altă parte va avea 21,25% la Pilonul I și 3,75% la Pilonul II. Randamentul celor 3,75% la Pilonul II este, anual, de aproximativ 3-4%”, a afirmat Darius Vâlcov.