Artistul sud-african Musa Manzini este obișnuit să dea concerte peste tot în lume, însă nu și în sala de operație. Acest lucru s-a întâmplat totuși, într-un moment extrem de special și delicat. Artistul și-a cântat muzica la chiatră în timp ce medicii îl operau pe creier, scrie Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

O înregistrare video cu artistul, profesor universitar, cântând în timpul celor șase ore de operație pe creier a fost făcută publică. Cântărețul stă pe masa de operație, înconjurat de chirurgi, în timp ce cântă la chitară, ceea ce le-a permis doctorilor să observe ce părți din creierul artistului sunt activate atunci când performează, mișcându-și degetele, astfel încât acestea să poată fi protejate în momentul extragerii tumorii de care este afectat.

"A fost un sentiment ciudat și inconfortabil”, a povestit ulterior artistul pentru Reuters. ”Să stai într-o stare intermediară între anestezie totală și conștiență, să auzi instrumentele care îți umblă în creier ...e foarte dificil să te concentrezi”, a mai explicat el.

Medicii au decis să-l țină treaz tocmai pentru a reduce riscul unor accidente neurologice. "A fost un succes, în condițiile în care exista un mare risc de paralizie”, a mai comentat artistul. După perioada de recuperare, el intenționează să se întoarcă pe scenă.