Tribunalul Teleorman a respins, vineri, solicitarea procurorilor DNA de redeschidere a dosarului Teldrum. Hotărârea pronunțată este definitivă, transmite corespondentul Mediafax.

Liviu DragneaFoto: Digi 24

După mai multe termene, în care s-a amânat cauza din diverse motive, Tribunalul Teleorman a decis, vineri, respingerea ca nefondată a solicitării procurorilor de redeschidere a urmăririi penale în dosarul Teldrum. Hotărârea Tribunalului Teleorman este definitivă.

La data de 30 septembrie 2016, Direcția Națională Anticorupție a înregistrat denunțul formulat de OLAF cu privire la săvârșirea mai multor infracțiuni. În acel denunț s-a reținut că reprezentanții Consiliului Județean Teleorman au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea credință a unor documente false, inexacte sau incomplete, dar și a altor infracțiuni.

Din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză s-a reținut că în cursul anului 2001, președintele Consiliului Județean Teleorman de la acea vreme, Liviu Nicolae Dragnea, a inițiat un grup infracțional organizat din care au făcut parte mai mulți funcționari ai instutuțiilor din administrația publică, au susținut procurorii. Aceștia spun că grupul infracțional a avut drept scop principal obținerea în mod fraudulos a unor sume importante din contracte finanțate din fonduri publice și europene, prin comiterea mai multor infracțiuni. Este vorba, așadar, despre modul în care s-au obținut finațarea de 114.263.011, 35 lei, din care suma de 13.000.000 era obținută din fonduri europene.

Elementele de noutate apărute au determinat procurorii DNA să solicite redeschiderea dosarului și soluționarea lui corectă.