Activitatea BBC World News din Rusia ar putea să fie restricționată în cazul în care consiliului de supraveghere media de la Moscova va ajunge la concluzia că postul de televiziune și site-urile BBC nu respectă legea rusă. Anunțul este o ripostă față de declarațiile recente ale britanicilor care au acuzat RT că a încălcat regulile imparțialității.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ofcom, agenția guvernamentală britanică din domeniul comunicațiilor, a acuzat joi faptul că postul de televiziune Russia Today a încălcat regulile imparțialității în programele sale, inclusiv în cele de știri.

Rusia a amenințat în repetate rânduri că va recurge la represalii împotriva britanicilor în cazul în care instituțiile sale de presă sunt împiedicate în vreun fel să își desfășoare operațiunile, scrie Guardian.

Oficialii consiliului au transmis un mesaj extrem de clar în acest sens. ”Acțiunile britanicilor împotriva postului RT ne obligă la ripostă”, a transmis, pe Facebook, purtătorul de cuvânt al ministerului rus de externe, Maria Zakharova.

Într-o declarație de presă, postul BBC a precizat: ”Ca peste tot în lume, BBC își desfășoară activitatea în Rusia cu respectarea legii și a regulilor în misiunea sa de a oferi publicului informații independente”.