Olosz Gergely, fost senator UDMR și fost șef al ANRE, a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea Supremă la trei ani cu executare pentru trafic de influență și interzicerea unor drepturi. De asemenea, instanța a dispus confiscarea 384.000 de euro și 400.000 de lei.

Olosz Gergely Foto: AGERPRES

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au menținut hotărârea din 2016 a Curții de Apel București, când Olosz Gergely a primit tot o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare.

Alături de Gergely a fost condamnat, la un an și patru luni de închisoare, finul fostului judecător al Curţii Constituţionale, Ion Bîrcină, pentru cumpărare de influenţă.

Procurorii DNA au trimis dosarul în judecată în octombrie 2012. În rechizitoriul întocmit s-a precizat că, în perioada mai 2010 - februarie 2011, inculpaţii Bîrcină Ion, Iliescu Costin, Stan Cătălin şi Badea Ovidiu Ionel s-au asociat cu scopul de a cumpăra influenţa inculpatului Olosz Gergely, în vederea obţinerii de contracte oneroase pentru firmele a căror activitate o coordonau prin asociere. În schimbul banilor, Olosz Gergely ar fi lăsat să se creadă că are influenţă pe lângă o persoană cu funcţie de conducere din cadrul CEZ România SA.