Premierul Viorica Dăncilă a lăsat deschisă posibiltatea adoptării ordonanței de urgență care introduce noi taxe chiar în ședința de Guvern de joi, dacă se finalizează discuțiile din Consiliul Economic și Social.

Viorica DancilaFoto: gov.ro

Dăncilă a fost întrebată la Palatul Parlamentului, după dezbaterea moțiunii de cenzură și înainte de a pleca spre Palatul Victoria, dacă este posibilă adoptarea ordonanței în ședința de Guvern programată să înceapă la ora 15,00.

„Dacă vom avea această discuție în cadrul Comitetului (este vorba de Consiliu, n.r.) Economic și Social adoptăm această ordonanță”, a răspuns Viorica Dăncilă.

O reuniune a Consiliului Economic și Social (CES) este programată joi, în vederea unui aviz pentru Proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene.

Viorica Dăncilă a susținut că „nu este vorba de noi taxe, e vorba de măsuri de sprijin pentru cetățeni” care trebuie adoptate în condițiile în care „suntem un guvern de stânga”.

„Toate puncte din această ordonanță sunt pentru cetățeni”, a continuat Dăncilă, înainte de a sublinia: „Eu cred în aceste măsuri și cred că aceste măsuri vor aduce beneficii cetățenilor”.

„Mă interesează ca cetățenii care au contractat împrumuturi să nu mai aibă dobânzi atât de mari”, a mai spus aceasta.