Francisc Doboș, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, comentează măsurile economice anunțate marți seară de Guvern, care au dus la prăbușirea Bursei. Doboș spune că au dreptate cei care afirmă că Biserica trebuie doar să se roage, și să nu se bage, iar el se roagă pentru "exorcizarea celor care ne aruncă în haos".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Bursa e azi în picaj. Noi taxe pentru companii, adică prețuri mai mari pentru noi toți. Iar mulți zic că Biserica trebuie doar să se roage și să nu se bage. Au dreptate. Eu mă rog pentru exorcizarea celor care ne aruncă în haos", este mesajul transmis pe Facebook de către purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice.

Bursa de Valori București (BVB) a intrat, încă de vineri dimineață, adânc în zona roșie, corecțiile venind după anunțul Guvernului privind noile măsurile fiscale. Scăderile s-au accentuat după prânz, cel mai afectate fiind cele două bănci listate, BRD și Banca Transilvania (minus 15-20%) și acțiunile companiilor din sectorul energetic, care a scăzut și cu 12 procente. Volumul tranzațiilor este și el semnificativ, după ora 15.00, acesta apropiindu-se de pragul de 1 miliard de lei.

CITEȘTE: Principalele 11 modificări din Ordonanța de Urgență anunțată de Teodorovici: de la "taxa pe lăcomie", plafonarea prețului la gaze și Pilonul II de pensii, la jocuri de noroc și orele suplimentare ale bugetarilor