Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că va merge la toate ședințele de guvern de acum încolo. Întrebat de o ziaristă dacă va participa la toate ședințele de guvern, șeful statului a răspuns: „Sigur”.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

Inițial, șeful statului a fost întrebat de o altă ziaristă, la o conferință de presă la Palatul Cotroceni, dacă va participa la ședința de guvern de joi, așa cum a anunțat la începutul acestei săptămâni.

„Asta vedem mâine. Aveți dvs cumva agenda ședinței de guvern că la noi nu a ajuns”, a răspuns președintele, înainte de a acuza guvernul că „nu știe ce face” iar anunțul unei ordonanțe de urgență privind noi taxe demonstrează acest lucru.

O altă ziaristă a revenit asupra întrebării.

„V-am anunțat de ieri, de alaltăieri cum va fi de acum încolo”.

„Veți merge la toate ședințele de guvern?” a revenit ziarista. „Sigur. Este o decizie fermă”, a precizat Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, la Viena, că a constatat din partea premierului Viorica Dăncilă o „dorință de colaborare” astfel încât va participa la ședințele de guvern.

„Am constatat din partea doamnei premier o dorință de colaborare, în repetate rânduri m-a invitat să colaborăm. Iată că voi colabora. Voi merge la ședințele de guvern”, a spus Iohannis.

În replică, premierul Viorica Dăncilă a transmis președintelui o scrisoare prin care îi spune că îl va invita la ședința de Guvern, dacă va consideră necesară participarea sa.