Fostul director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman Rodica Miloș, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul liderului PSD, Liviu Dragnea, a primit o amendă penală. Ea este acuzată de magistrații Tribunalului Teleorman că a falsificat un raport de evaluare al Adriana Botorogeanu, una dintre cele două angajate ale DGASPC care lucrau de fapt la PSD.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tribunalul Teleorman a judecat procesul în care Rodica Miloș a fost acuzată de procurorii DNA că a falsificat raportul de evaluare pentru perioada 1 ianuarie 2011- 31 decembrie 2011 al Adrianei Botorogeanu, care lucra, de fapt, la PSD Teleorman.

Tribunalul Teleorman a decis, marți, o amendă penală de 500 de lei în cazul Rodicăi Miloș, pentru fals intelectual. Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel București.

Rodica Miloș nu a fost prezentă în instanță la niciunul dintre termene, scrie Mediafax.

Cazul de fals intelectual comis de fostul director al DGASPC Teleorman este în strânsă legătură cu cel al angajărilor fictive din cadrul aceleiași instituții, Rodica Miloș fiind inculpată în același dosar cu Liviu Dragnea. În dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Telorman, Rodica Milos a primit trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, iar Adriana Botorogeanu a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare.

Decizia în acest dosar - care nu este definitivă - a fost pronunțată de instanța supremă în 21 iunie. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat joi la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru instigare la abuz în serviciu. El a fost achitat pentru infractiunea de fals intelectual. Ceilalţi inculpaţi în acest dosar au primit închisoare cu suspendare, cu excepţia fostului director executiv al DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, condamnată la trei ani şi şapte luni de închisoare cu executare.